xmlns="http://www.w3.org/2000/svg">
FORMA SI DIALOG - MAI 2011

Sâmbătă, 21 mai, cu începere de la ora 19.00, lector universitar doctor Ionică Pop i-a lansat cartea de versuri "Dar", cu grafică semnată de confereniar universitar doctor Emil Dobriban. Prezentarea cării, apărută la editura Limes, a fost făcută de Pavel uară. Seara a continuat cu un program musical care a cuprins lieduri pentru voce i pian, apoi lucrarea "Timpul nemuririi", pentru pian, trombon si percutie. Muzica si versurile sunt semnate de Ionică Pop, iar muzicienii invitati au fost Daniela Păcurar - sopran, Vera Negreanu - pian, Mircea Neam - trombon, Ioan Dărăban - percuie.

Duminică, 22 mai, de la ora 19.00, scriitorul Alexandru Uiuiu a prezentat cartea Universul din cucă, versuri semnate de Pavel Susară. Apărută în condtii grafice excelente, asa cum ne-a obisnuit editura Brumar, cartea beneficiază si de o postfată bine scrisă de Bogdan Cretu, unul dintre cei mai în vogă critici tineri din România. Lansarea a fost urmată de o video-proiectie, un film de scurt metraj Norii din visul meu, realizat de Maxim Dumitras, în 2010, la un simpozion de artă în peisaj, în Le Revest, Franta.

Poate cea mai bună descriere a celor două seri de muzică si poezie ar fi chiar subtitlul cării domnului Pavel Susară: încercare de a scrie un lung poem, prolix si retoric, despre feluritele obiecte, fenomene, stări si sentimente din lumea exterioară si din cea interioară, care, de bună seamă, există cu adevărat din moment ce au fost inventate.

Partenerii programului au fost Complexul Muzeal Bistrita-Năsăud, Academia de Muzică "Gh. Dima" din Cluj-Napoca, Universitatea de Artă si Design Cluj-Napoca, Fundatia Maxim si Galeria Raku25.