xmlns="http://www.w3.org/2000/svg">
CINEMATECA FILMULUI DE ARTĂ - MULHOLLAND DRIVE

Mulholland Drive

David Lynch

La Muzeul de Artă Comparată din Sângeorz-Băi, a avut loc prima vizionare de film din cadrul proiectului Cinemateca filmului de arta organizat în colaborare cu Casa de Cultură şi Liceul Teoretic "Solomon Haliţă". Filmul vizionat a fost "Mulholland Drive" regizat de David Lynch, care a stârnit reactii variate în rândurile celor prezenti.

Acest club este menit să ne scoată din cotidianul filmelor comerciale găsite adesea la Tv şi pe internet şi să ne creeze o cu totul altă stare, ceea ce am şi reusit cu acest prim film. In urma vizionării s-au discutat diverse teme şi s-au dezbătut posibile interpretări ale filmului, care deopotrivă au captat atentia şi au socat spectatorii.

Ceea ce se vrea realmente cu acest club de vizionare de filme de artă este prezentarea unei istorii a cinematografiei în speranta educării unui număr cât mai mare de oameni interesati, chiar pasionati de asa ceva. Primul film, însă, am încercat să fie unul postmodern, şi ca orice postmodern care se respectă vrea să creeze un impact în rândurile spectatorilor prin soc, ceea ce îl face pe privitor să realizeze că filmele de artă sunt pentru cei realmente interesati.

Prezentarile acestor filme sant facute de prof. Maria Juca.