xmlns="http://www.w3.org/2000/svg">
Art Forest- Experiment 2008

Intre 20 si 30 august 2008 la Singeorz-Bai va avea loc simpozionul de arta in peisaj (land-art) Art Forest – Experiment, organizat de Muzeul de Arta Comparata din Singeorz-Bai si finantat de Ministerul Culturii in colaborare cu Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud , Primaria Singeorz-Bai.

Participa:

1.Vasile Raţă

2.Bonat Adela

3.Ungureanu Raluca

4.Leonard Rachita(Franta)

5.Budeş Ernst

6.Monica Murariu

7.Dumitraş Emil

8.Bianca Boeroiu

9.Nicolae Fleissig (Franta)

10.Gheorghe Marcu

11.Tudor Mihail

12.Ehab Ellat (Egipt)

Proiectul „ART FOREST” experiment constituie prima etapa a unei actiuni concepute a se desfasura pe o perioada de 7 ani,in localitatea Singeorz-Bai.

Vor participa artisti din diferite tari,care vor beneficia de oferta naturala a locului,mai exact,2 ha de plantatie de mesteceni(arbusti),situate la o distanta de 2.4 km de centrul orasului.Artistii vor avea sarcina de a identifica un numitor comun intre vegetal,organic (lemn,lut,paie) si alte materiale de la obiecte ready- made, la elemente din registrul propriu de creatie. Ineditul se profileaza atat in libertatea de expresie de care dispun artistii cat si in procesul deosebit de interesant pe care obiectul artistic rezultat il va parcurge in timp.Una din grijile esentiale va fi ca maniera de interventie sa nu fie una agresiva ci ,din contra,una ecologica.Pe intreaga durata a desfasurarii proiectului se va avea in vedere initierea in traditia specifica locului,cu dominantele spirituale majore si dialogul intercultural in plan artistico-social,modul in care artistii intuiesc perspectiva culturala a acestui loc,”altoirea” ca procedeu de imbinare naturala si incarcatura metaforica.

Prin acest nou proiect, artistul plastic Maxim Dumitras isi dovedeste inca o data disponibilitatea fata de cele mai diverse si contemporane fatete ale artelor plastice, deschiderea spre experiment, spre explorarea a noi limbaje. De fapt, face ceea ce ii place cel mai mult : se autoprovoaca si provoaca si pe artistii participanti sa descopere noi formule de autoexprimare.