xmlns="http://www.w3.org/2000/svg">
FORMĂ ŞI DIALOG - DECEMBRIE 2011

Vineri, 16 decembrie, 2011, începând cu ora 17.00, la Muzeul de Artă Comparată din Sîngeorz-Băi a avut loc ultima ediţie din acest an a proiectului Formă şi dialog. Programul a cuprins vernisajul expoziţiei de fotografie intitulată CONTRAST-între tradiţie şi contemporaneitate, un demers vizual despre diferenţele notabile dintre costumul tradiţional din zona Năsăudului, aşa cum apare el reflectat în fotografii de familie de la începutul secolului XX şi costumul popular contemporan, din Sîngeorz-Băi. Amenajată la parterul Muzeului de Artă Comparată, expoziţia a fost realizată cu sprijinul Muzeului Grăniceresc din Năsăud.

Seara a continuat cu două prezentări de carte, una semnată de Icu Crăciun – Teatru pentru toate vârstele, cuprinzând şase piese de teatru, iar cealaltă semnată de Ilie Hoza – 5 anotimpuri, o carte dificil de încadrat, însemnări despre păsări, despre stări, despre ceruri şi ierburi. Ambele cărţi, apărute la editura Casa Cărţii de Ştiinţă, în colecţia Scriitorii Transilvaniei, au fost prezentate de Cornel Cotuţiu, cel care semnează şi prefaţa la cartea lui Ilie Hoza. Programul s-a încheiat cu prezentarea unui film despre păsări, ornitologia fiind specialitatea prozatorului Ilie Hoza.

Proiectul Formă şi dialog este organizat de Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud, prin Muzeul de Artă Comparată din Sângeorz-Băi.