xmlns="http://www.w3.org/2000/svg">
FORMĂ ŞI DIALOG - MAI 2010

Vineri, 07 mai 2010, incepând cu ora 18.00, la Muzeul de Artă Comparată din Sîngeorz-Băi a avut loc o nouă ediţie a proiectului Formă şi Dialog.

Programul a cuprins vernisajul instalaţiei plastice Germinaţie, al ceramistului Ciprian Ariciu şi lectura publică a scriitorului Radu Vancu.

Artistul Ciprian Ariciu ne-a declarat că proiectul pe care a ajuns să-l realizeze în galeria Raku25, galerie a Muzeului de Artă Comparată din Sîngeorz-Băi, este un proiect la care se gândea încă de anul trecut şi anume la problema numărul unu a întregii omeniri, adică sfârşitul lumii. O teamă nejustificată pentru sfârşitul vieţii. Mesajul operei este unul destul de clar şi bine reprezentat plastic : sfârşitul omului nu înseamnă neapărat sfârşitul vieţii.

Radu Vancu s-a născut pe 13 iulie 1978 la Sibiu şi este unul dintre poeţii tineri cei mai bine cotaţi. A publicat cărţile Epistole pentru Camelia, Biographia litteraria, Mircea Ivănescu. Poezia discreţiei absolute (eseu) şi Monstrul fericit. Colaborează cu majoritatea revistelor de literatură din ţară. Traduce cărţi din limba engleză şi in prezent predă literatură la Universitatea din Sibiu.

Partenerii proiectului Formă şi dialog sunt Complexul Muzeal Judeţean Bistriţa şi Primăria Sîngeorz-Băi.